Kategoriarkiv: Uncategorized

Tips på bra kameror

Vill man fotografera vardagsbilder idag går det utmärkt med mobilkameran. Men ibland vill man ta bilder med lite bättre kvalitet eller ta många bilder på kort tid och då kan mobilkameran behöva kompletteras med en annan kamera. Det finns många små kompaktkameror som tar hyfsade bilder och samtidigt behöver du inte slita på mobilens batteri. För tar du väldigt många bilder med mobilen så tar batteriet slut fortare och det är ju synd. Vill du ta bilder med ännu högre kvalitet så ska du välja en systemkamera, alltså en kamera med utbytbart objektiv. Det är den bästa kameran om man till exempel har en blogg och vill kunna lägga ut fina bilder. Dessa kameror är ju såklart lite dyrare och speciellt objektiven kan springa upp i höga priser. Det kan vara svårt att få fram pengarna till en sådan kamera men du kan låna 10000 på nätet och betala av varje månad.

En fin systemkamera kostar en del

Missbrukares vardag

Att vara en missbrukare är inte enkelt. Många missbrukare idag tvingas leva på försörjningsstöd, då de inte på grund av sitt missbruk inte kan behålla ett vanligt arbete. Missbrukare och andra utsatta i samhället gör att socionomyrket är viktigare än någonsin, och idag behövs det fler socionomer än vad som finns. Det här gör också att socionombemanning är en viktig del av många socialkontor, så de kan anlita fler socialsekreterare. Även om du inte är utbildad socionom kan du hjälpa till genom flera andra yrken – om du till exempel arbetar som fotograf eller grafisk designer kan ett kommunalt kommunikationsarbete inom omsorgssektorn eller något bemanningsföretag vara ett alternativ. Då kan du hjälpa till att sprida information digitalt genom foton, skriftlig information eller rekryteringsfilmer. Vilket yrke du än har kan du vara med och bidra till ett bättre klimat för missbrukare!

Bidra med din kompetens till omsorgssektorn

Fota vid akuta situationer

Många gillar att fotografera. I en stressande situation kan dock många glömma att göra det. I vissa situationer kan dock foton vara bra att ha, för att inte säga nödvändiga. I en akut situation när någon skadas eller skadats kan foton vara bra bevis. Dessa måste dock tas på rätt sätt och relativt omgående. Om någon söker vård för skador som man misstänker orsakats av någon annan är det bra om skadorna dokumenteras av en läkare eller annan personal. Det är bra om det vid akuta fall finns en bemanning läkare som kan dokumentera skador direkt när de kommer till vårdens kännedom. Då finns konkreta bevis på vilka skador som funnits och på vilka som eventuellt orsakats av vårdens personal i samband med undersökningar och behandling. Många är dock motståndare till att man fotograferar i akut skede vilket man bör vara uppmärksam på.

Hur tar man foton i akut skede?