Kategoriarkiv: Foton

Funderingar kring skolan

skolanFörsta gången jag såg denna bilden så tyckte jag att den var så otroligt talande. En enkel teckning egentligen med med ett väldigt starkt budskap.

När jag gick i skolan så förväntades alla att passa in i mönstret av mönsterelev. De som inte lärde sig stava var klassade som lite tröga istället för att de kanske hade dyslexi och de som inte kunde sitta still klassades som problembarn utan respekt för vuxna istället för att de kanske hade ADHD.

Nu säger jag ju självklart inte att alla barn som inte hänger med i skolan har någon form av sjukdom, många är rätt och slätt lata och ouppfostrade. Men jag hoppas verkligen att vi kan hitta en skolgång som kommer passa alla barn.

Midsommar

Det är få saker som vi förknippas så mycket med sommar som midsommar. Dagen då natten är som kortast och dagen som längst.

När vi äter massor av jordgubbar och grädde som efterrätt till matjessill och nypotatis.

För mig symboliserar dessa bilderna ungefär allt som kommer upp i huvudet på min när jag hör ordet midsommar.

midsommarbild 1

En vacker och grönskade misdommarstång

midsommarbild 2

Vara ute i skärgården och det är lugnt och skönt.

midsommarbild 3

Den självklara jordgubbstårtan.

dans runt stången

Dans runt stången med hembyggdsföreningen.

Pingst och bröllop

Är bjuden till en kompis bröllop nu till Pingst och sitter och tittar lite på vackra bröllopsbilder på internet.

För mig behöver det inte vara den perfekta solnedgången, perfekta blommorna, perfekta klänningen, perfekta posen eller perfekta bakgrunden som gör en bild vacker. Jag vill liksom kunna känna att det är äkta kärlek och lycka jag ser på.

Här är några bilder som jag verkligen fastnade för som för mig både är vackra och romantiska.

bröllop

Ingen traditionell bild, men för mig så är detta en vacker relation mellan två människor. De älskar varandra och uppskattar att göra saker tillsammans.

bröllop 2

Här gillar jag bilden till höger. Vackert, sensuellt och jag tror verkligen på deras kärlek till varandra.

 

Underbara vitsippor

vitsippor

I detta inlägget skulle jag verkligen vilja Slottsträdgårdsmästaren och hans fantastiska bilder på vitsippor som jag hittade i detta inlägget.

Jag längtar redan till när man kan gå ut i skogen och hitta dessa vackra ”mattor” av vitsippor och känna doften av dem när man går igenom dem.

Det är nästan som att jag kan känna doften av vitsipporna genom bilderna, höra fågelsången och känna vårsolens varma strålar.

När våren kommer är Sverige helt klart som vackrast.

vitsippa 2

Se julens skönhet överallt!

julbild 1
Jag tycker att man kan uppleva julens skönhet på ett helt annat sätt om man letar efter de där ”vykortsbilderna”. Du vet, de där perfekta bilderna som på något sätt beskriver den perfekta julkänslan, granen, julbordet, glöggstunden eller pysseltillfället.

julbild 2

julbild 5Så min uppmaning till dig i december är att försöka hitta dessa magiska bilder och ta minst 10 stycken. De finns runt dig hela tiden, du behöver bara vara öppen för dem. Här nedan är exempel på vad jag menar.

julbild 3

Lunch atop a skyscraper

Lunch atop a skyscraperDetta är helt klart ett av mina favoritmotiv – Lunch atop a skyscraper av Charles Clyde Ebbets. Varför ser allting så mycket finare ut när det är svart/vitt och från 30-talet.

Bilen föreställer 11 män som har lunch på en balk över 250 meter ovanför New Yorks gator. Det som är så talande med just denna bilden är att männen inte har någon säkerhetsutrustning trots att de utför ett farligt arbete högt upp i luften.

Visar tydligt hur desperata folk var under 30-talets stora depression i Amerika.