Kategoriarkiv: Blandat

Funderingar kring skolan

skolanFörsta gången jag såg denna bilden så tyckte jag att den var så otroligt talande. En enkel teckning egentligen med med ett väldigt starkt budskap.

När jag gick i skolan så förväntades alla att passa in i mönstret av mönsterelev. De som inte lärde sig stava var klassade som lite tröga istället för att de kanske hade dyslexi och de som inte kunde sitta still klassades som problembarn utan respekt för vuxna istället för att de kanske hade ADHD.

Nu säger jag ju självklart inte att alla barn som inte hänger med i skolan har någon form av sjukdom, många är rätt och slätt lata och ouppfostrade. Men jag hoppas verkligen att vi kan hitta en skolgång som kommer passa alla barn.

Fabergéägg

FabergéäggSåhär till påsk så är det omöjligt för mig att inte associera med de vackra Fabergéäggen. Ok, det är inga foton eller målningar som jag annars brukar vilja prata om, men de är så otroligt vackra.

Jag hade då inte sagt nej till några sånna ägg 😉 Men jag får väl nöjda mig med ett vanligt påskägg med, förhoppningsvis, lösgodis från Hemmakväll i 😉

Ha en trevlig påsk!

Fabergéägg 2